Volwassenen
Wil jij graag dwarsfluit leren spelen? Dat is een goeie keuze!

Weten hoe ik de kriebel te pakken kreeg? Ik was een jaar of 8 toen ik vol spanning de trappen op liep van het conservatorium in Brugge, op een vrije opendeurdag van de school. Ik herinner me nog levendig de grote houten deur, waarachter ik de fluitklanken hoorde weerklinken. Prachtig vond ik ze. Ze hadden iets breekbaar, zuiver en vrolijk. Nog spannender werd het als de grote deur openging en ik het instrument op de grote tafel zag blinken en ik het vervolgens ook in handen kreeg. Mijn keuze was snel gemaakt. Wat volgde waren eindeloos veel mooie momenten van lessen, toonmomenten en concertjes. Zoals de fluitstage met Trio d'Argent in een pittoresk dorpje in Frankrijk, waar de lessen als picknick-avonturen onder de zon even voedzaam waren als een lekkere boterham met smeuige Delice de Bourgogne-kaas. Of mijn plekje bij Akademos, een symfonisch orkest in het Gentse waar ik kon ervaren hoe het is om de Onvoltooide van Schubert te kunnen spelen in grote groep. De fluitstage in Brugge, de lessen in het Conservatorium van Gent en zoveel andere mooie momenten. 

Tot op vandaag ben ik me de keuze voor dit prachtige instrument heel erg dankbaar en speel ik nog steeds met dezelfde grote liefde als toen. Daarbij geeft het mij grote voldoening deze passie met anderen te kunnen delen! Jong, oud, beginner of gevorderd, het is voor mij een uitdaging om bij voor ieder individu een gepaste aanpak te zoeken. Ieder stijl is mogelijk, klassiek, jazz, pop, enzovoort.
Dwarsfluit
Piano
Of wil je piano leren spelen? Eveneens een goed idee!

Is piano leren spelen moeilijk? In tegenstelling tot dwarsfluit en andere instrumenten, heb je niet te maken met kleppen, het aanleren van een goeie ademhaling en een mooie toon. Maar dit wil niet zeggen, dat het geen oefening vraagt! De moeilijkheid in het leren spelen van piano, ligt in het gebruik van beide handen. Maar ook hier is iedereen in staat om piano te leren spelen, zelf al denk je zelf van niet. We beginnen met eenvoudige oefeningen en je zal versteld staan, hoe snel je al iets kan spelen met twee handen! Je hebt geen voorkennis notenleer nodig om te kunnen starten, het is zeker mogelijk notenleer samen te laten gaan met de eerste stukjes op de piano.
Inspiratieplek voor woord en muziek - Expressieve therapie
Guillaume Delmeirelaan 43 - 9810 Eke - GSM 0468278082 - 092780527
katrien@de-droomtrap.be
De DroomTrap
Inspiratieplek woord en muziek
Expressieve therapie


Op oudere leeftijd besloten wij om piano te leren.
Zo zijn we in contact gekomen met Katrien.
Sinds vier jaar komen we naar haar les, zowel voor notenleer als piano.
Wij kunnen dit volgen op ons eigen ritme, in een rustige en gezellige sfeer.
Herman en Carine De Wilde